Typisch Monique

Monique Linnemann houdt zich bezig met journalistiek, teksten en fotografie.

journalistiek
Als correspondent voor het AD/Utrechts Nieuwsblad verslaat Monique het grote en kleinere nieuws in de gemeente Stichtse Vecht (de fusiegemeente van Breukelen, Loenen en Maarssen). Haar onderwerpen: politiek en human interest en alles wat daartussen zit, met een voorkeur voor human interest.

teksten
Professioneel is Monique tekstschrijver voor diverse opdrachtgevers. In haar blog en op Twitter deelt zij haar hersenspinsels met het publiek. Die gaan over alledaagse kwesties in een gezin met twee kinderen, ergernisjes en andere herkenbaarheden. Noem het ‘typisch Monique’ of ‘gewoon Monique’. Want zij is ook gewóón een vrouw uit 1963, een Amsterdamse in de Vechtstreek, puur, vriendin, en moeder van een dochter en zoon.

fotografie
Moniques fotografeerlust én -kunst maakte na 2000 grote sprongen toen zij het leven van haar koters in beelden wilde vastleggen. Veel later ontdekte zij de rode draad in haar foto’s zonder kinderen: hout. Hout als paal, als boom, als brandhout. Meestal ‘op orde’ en met een ritme. Ook bergen, water en polderlandschap staan op haar lijstje favoriete foto-onderwerpen. In De Danne Ateliers, een oude praktijkschool in Breukelen, heeft Monique haar eigen atelier. Dit zolang de gemeente geen andere bestemming voor de school heeft.

 

Grace Bernardus, schrijfster, filmmaakster, Breukelen: ‘Monique is een vakvrouw. Gedreven, met een passie voor woord en beeld. Een inspirerende collega.’